Ilmainen konsultointi

040 538 1869


Kirittäret matkalla hiilineutraaliksi

Kirittäret matkalla hiilineutraaliksi

Naisten pesäpalloseura Jyväskylän Kirittäret ry ja Hiilineutraaliksi.fi toteuttavat vuoden 2022 aikana yhteistyössä hiilijalanjälki- ja hiilineutraaliusselvityksen seuralle. Kirittärien tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius ensimmäisten urheiluseurojen joukossa Suomessa! Kirittärien puheenjohtaja Henna Virkkunen odottaakin jo innokkaasti selvityksen tuloksia: “Me Kirittärissä haluamme, että toiminta on kestävää kaikilla osa-alueilla. Vaikka ympäristön kannalta pesäpallo ei ole kaikkein kuormittavin laji, haluamme olla täysin hiilineutraali seura. Kirittärien toimintasuunnitelmaan oli kirjattu tälle kaudelle seuran päästöjen selvittäminen ja oli hienoa, että mukaan löytyi nopeasti kumppani toteuttamaan selvitystä. Meille on tärkeää saada ymmärrys, mistä seuran päästöt kokonaisuudessaan muodostuvat, minkä pohjalta voimme lähteä tekemään sekä taloudelle että ympäristölle kestävämpiä valintoja.”

Haastattelimme myös energiasuunnittelija Elisa Leinoa yhteistyön käynnistämisen yhteydessä: “Kirittäret toimivat edelläkävijänä tärkeässä asiassa. Ilmastonmuutos ja kasvihuonepäästöt puhuttavat ja ovat iso huolenaihe. Hiilijalanjäljen laskeminen on tärkeä askel kohti vastuullisempaa toimintaa, sillä sen kautta havaitaan ilmastovaikutukset ja mahdollistetaan kestävä kehitys eri osa-alueilla. Kun päästöt konkretisoidaan ja lasketaan, on myös niiden vähentäminen mahdollista. Tärkeänä osana hiilijalanjälkeä ovat seuran ottelut ja kävijöiden liikkumistapa. Lähtötietojen keräys on käynnissä ja 10.6.2022 pelatussa kotiottelussa kerättiin kyselyn avulla tietoa kävijöiden matkustustavoista selvitystä varten.”

Hiilijalanjälkilaskenta toteutetaan GHG-protokollaa noudattaen ja siinä huomioidaan sekä suorat että epäsuorat ilmastovaikutukset luotettavasti aina energiankulutuksen päästöistä myytyjen tuotteiden päästöihin. Selvitys etenee kartoituksesta ja lähtötietojen keräyksestä tuloksien luotettavaan raportointiin ja tulkintaan. Laskennan myötä havaitaan potentiaaliset keinot päästöjen vähentämiseen sekä hiilineutraaliuden saavuttamiseen.

Osakeyhtiö lamit.fi on energiasuunnittelun erikoisosaaja, joka toteuttaa hiilijalanjälkilaskennat yrityksille, rakennuksille ja kunnille. Leos2go tarjoaa välineet hiilipäästöjen seurantaan, jotta asiakas pystyy seuraamaan päästöjen sekä energiankulutuksensa kehitystä.

Jyväskylän Kirittäret on Jyväskylässä toimiva naisten Superpesisseura. Kirittäret on 2000-luvun menestynein naispesäpallojoukkue ja se on voittanut 19 mitalia naisten pääsarjatasolla.

Joko teidän yrityksellenne on toteutettu päästöselvitys? Jos ei, niin nyt on viimeistään aika tarttua toimeen! Toteutamme hiilijalanjälkilaskelmat yrityksille, kunnille ja seuroille. Laskenta voidaan tehdä koko yritykselle, tehtaalle tai tuotteelle, jolle hiilijalanjälki halutaan selvittää. Laita viestiä yhteydenottolomakkeen kautta tai ota yhteyttä Marjuttiin 0400-490025, marjut.sibenberg@leos2go.com ja sovi tapaaminen. Tehdään yhdessä yrityksestänne hiilineutraali!

Leave a Reply

Your email address will not be published.